Randers Motorfabrik
Frasolgt Dronningborg Motorfabrik
i 1920

"Nedenstående tekster fortæller om ejerskabet af Motorfabrikken, hvor:
051:
fortæller om stiftelses år 1898 og ejerskab indtil 1916, hvor Motorfabrikken blev overdraget til Kristian Eriksen 
og
 
050:
fortæller at stifterens sønner har videreført Motorfabrikken indtil 1968.
Der blev fra 1936 - 1944
produceret motorer på

licens fra Jastram.

fabrikken 
Peter Tveskov skriver:
-og så var der Hein og Sønners Maskinfabrik hvor de lavede Hein Motorer til fiskerbåde
 Peter Tveskov skriver:
Min bedstefars fabrik: "Hein og Sønners Maskinfabrik" lå i Randers. De lavede de velkendte "Hein Motorer": To takts motorer til fiskerbåde. Så vidt jeg ved exciterer fabrikken stadigvæk, men laver ikke længere motorer til fiskerbåde.


Denne virksomhed grundlagdes i 1878 af Fabrikant H. Hein, der drev den indtil 1916, da den nuværende indehaver overtog den. Han førte den videre indtil 1920 under firmanavnet: A/S H. Hein, men efter nævnte år forandredes det til det nuværende, dog endnu ikke som aktieselskab, idet fabrikken først i 1934 overgik til familieselskab med Kr. Eriksen som formand og John og Søren Eriksen i bestyrelsen.
 Fabrikant Kr. Eriksen, født i Uggelhuse den 14.april 1879 blev uddannet i maskinfaget og arbejde forskellige steder inden for branchen, indtil han blev værkfører for Kramper og Jørgensens filial i Norge. Denne post bestred han i 2 år, hvorefter han oprettede selvstændig forretning i forbindelse med Kramper og Jørgensen. Denne drev han i ca. 8 år, til omkring 1916, da han overtog H. Hein's daværende virksomhed i Dronningborg Randers.
 
 
Besætning
 
Annonce tegning
Annonce Annonce  
Annonce 3-2  
BådKnud Spangsø skriver
Ja, den lå "gemt" bag Søby og Nielsens traktorværksted.
De lavede også i 80'erne bremseskiver m.m. til vindmøller fra Wincon
Hein og Sønner
Knud Spangsø skriver: - efter Søby og Nielsen på Grenåvej blev bygningerne overtaget af Dronningborg Maskinfabrik til lager og salg af mejetærskere.