Referater / Efterår 2018 / Claus Ørsted fortæller ...
          CLAUS ØRSTED FORTÆLLER

 

Hvad fortællingen kommer til at handle om, kan vi ikke afsløre nu.

Men som sædvanlig forventer vi et underholdende og interessant indlæg set fra skæve vinkler.

Over 70 var mødt op til en aften med en oplagt Claus Ørsted, der med højt humør fortalte om en tidlig selvbiografi, der startede fra hans første år i Dronningborg, fra den Røde Skole til Gymnasiet i Randers, hvor han, som den eneste, ikke blev råbt op som søn af en fra det finere borgerskab.
Efter "huen" og den videregående uddannelse og som egentlig militærnægter, kommer han efter tre udeblivelser i "brummen" i Haderslev. Lidt af et "sidespring"! - Så skal han videre og står på spring som advokat, efter år med tre gode venner fra det "gode" borgerskab! - MEN! På spørgsmålet om at lyve - eller ikke forholde sig til sandheden - melder Claus "hus forbi", og opgiver fremtiden som advokat.
En "ko-vending" sender ham til Cykelbørsen i Randers. Her overtager han forretningen efter nogle år og bliver stemt i Byrådet  for Randers og møder mange kendte mennesker, Kronprins Frederik og hans mormor, Dronning Ingrid.
Mødet med Kronprinsen er på Kongeskibet, som gæster Randers. Ved frokostbordet er Kronprinsen lige foran Claus, som så siger: "Tager De nogetmed til mig"? - Svaret kommer promte fra Prinsen: "Enhver tager sit"! - En anden gang er det Claus der står forrest og Prinsen siger: "Tager De noget med til mig"? - og replikken kommer promte fra Claus: "Enhver tager sit"!
Mødet med Dronningen giver Claus hold i ryggen inden han opdager, at Dronningen attitude ikke står til at ændre.  Flere kendte passerer Claus som medlem af Kommnalbestyrelsen i Randers. Og cykelbørsen er stadig et tilløbsstykke for kunstner fans, hvor Svend Dalsgård har en stor plads som den mest kendte kunstner fra Randers.
Claus Ørsted og Cykelbørsen er stadig et stort samlingssted for alle kunstnere med tilknytning til Randers. I Claus Ørsteds kælder gemmer der sig omkring 2500 kunstværker af mange forskellige typer. At nævne kunstnerne vil fylde mange sider.
Men har man ønsker, er Cykelbørsen altid åben.
Både for kunsten og for "fansene"!!!

Randers December 2018
Claus Ørsted

 Claus Ørsted