Personlige Historier / Et udvalg af historier indleveret 2013-2023 / Udbyhøjvej af Kaj Nygaard (højre side)
                        Udbyhøjvej
                         
af Kaj Nygaard

En tur ud ad Udbyhøjvej på højre hånd fra Scandia.
                                   
Det første man mødte var 2 huse med navnet Scandia husene med flere lejligheder.

Der var i tiden inden husene blev raget ned flere forskellige forretninger, så som manufaktur,damefrisør og et mælkeudsalg som blev drevet af en mand som hed Rasmussen.
Han kørte varer ud på en Long John budcykel til de nærmeste veje (i hvert fald Teglvej).
 Den sidste forretning i Scandia husene var købmand O.Pedersen som var der til husene blev raget ned.   Scandiahusene

 
Den næste butik var Slagtermester Pedersen, der skulde være god plads bag ved disken ,for slagteren var en kraftig mand.

Efter slagterens bygning var der en lille vej som gik ned til Roligheden en lang hovedbygning med en storkerede, som var besat i mange år.
I bygningen boede en mand som drev et mindre landbrug. Manden var den der kørte ud om aftenen med en vogn som ikke lugtede særligt godt.

Egholmsvej har i sin tid heddet Rolighedsvej.
Den lange røde bygning med flere opgange hedder Østerport, her var der en barberforretning og en købmand som hed Gertsen. Bydrengen kørte rundt til kunderne med en trækvogn med jernhjul. 
(Læs: Familien Geertsen af Sonja Graham). 

For enden af Østerport også kaldet Katholmsvej, var der en slagterforretning som blev drevet af Frøknerne Iversen,
Der blev også handlet med grøntsager.
Sparekassen og Ing. Fa. Vormsen omtales senere.
Katholmsvej er i dag flyttet ud til Rema på Tjærbyvej.
Over for Teglvej boede Skomager Jacob Lauersen, når Jacob skulde forsåle et par sko tegnede han på et blad fra telefonbogen, skoens størrelse og tog ind til Kjær Andersen og købte så sålerne og der gik ikke noget til spilde.
Jacob var også ligbærer og kørte op til kirkegården med den høje hat klappet sammen bag på cyklen. I dag er der en El. forretning som i denne tid er under afvikling.

 På hjørnet af Benzonvej ejede slagter Madsen en stor grund og i bygningen var der Sygekasse kontor og en Afd. af Randers Disconto bank (i dag kaldet Nordea).
Nu er der lægehus
 Lægehus

 Lige en tur ned af Benzonvej over banen, der var Dronningborg Vatfabrik, som lavede gamle klude til pladevat. Fabrikken brændte senere. Der var også et mindre gartneri i mange år som blev drevet af Miller.
Benzonvej hed i 1941 Engvej.
Lige på hjørnet af Benzonvej og Udbyhøjvej lå Slagter Madsens butik, som nu er flyttet lidt ud af Udbyhøjvej, det er i dag nu 4 generation som driver slagterbutikken.

 Lige efter slagteren var der et hus som hed Bjællely, det blev raget ned og i dag ligger nu Sparekassen.   Sparekassen

 Så lige et smut ned af Banevej, der var i sin tid et af sognets gamle forsamlingshus ,der har også været et forsamlingshus ude på Tjærbyvej.
Bygningen kom senere til at rumme en fabrik Støvsugerfirmaet Elsug.

 Efter Udbyhøjvej nr. 150 lå der et stort hvid hus, som blev raget ned, og Dronningborg Bio blev bygget som så blev drevet i nogle år og efter lukningen har der siden været flere forskellige forretninger så som Posthus, Gartnerbutik, Frisør, Fodterapeut og Sol. I selve Biografsalen er der i dag Autoværksted.   Drgb.Bio

 

 
Efter Biografen har der været en tankstation som ikke blev drevet l mange år, for enden af bygningen havde Preben Olesen et Cykelværksted, som han drev 5 år. l dag er der en moderne tankstation med tilhørende Kiosk, på hjørnet af Udbyhøjvej og Tjærbyvej. 




 Tankstation